Goedkope vakanties Italie

Betaalbare vakantie naar Italie

Wil je lekker op vakantie? Genieten van je vrije tijd en eindelijk even tot rust komen, maar ook niet teveel geld uitgeven? Dat kan. Wanneer je heerlijk naar een warm land wilt, kies dan voor Italie. Niet wat je in eerste instantie zal verwachten wanneer je geld uit wilt sparen. Toch is het mogelijk. Italie is een schitterend land. Perfect voor een heerlijke, onvergetelijke zomervakantie. Ook wanneer je je geld uit wilt sparen zijn er een heleboel dingen te doen in Italie waardoor je een zomervakantie zult hebben zoals je voor ogen had en je daarna niet op een houtje hoeft te bijten.

Ga met de auto

Kies een keer niet voor de snelste weg. Ga lekker met de auto. Wanneer je een zuinige auto hebt, probeert op te letten met de manier van belading, dan is je reis naar je vakantiebestemming relatief goedkoper dan wanneer je een vliegticket boekt. Je rijdt met de auto namelijk langs allerlei leuke plekjes waar dat je kunt stoppen en zelfs een paar nachten kunt blijven. Dit soort plekjes zul je niet zien wanneer je met het vliegtuig gaat en juist deze plekjes kunnen je vakantie zo bijzonder maken. Een onvergetelijke reis maakt je vakantie namelijk leuker.

Camping

Ga eens naar de camping in plaats van naar een duur en luxe hotel. Dat hotel is allemaal hartstikke makkelijk, maar het kost ook klauwen vol met geld. De camping is vaak gezelliger en goedkoper. Je bent veel meer op jezelf aangewezen en dat maakt het af en toe ook makkelijker om bepaalde activiteiten te plannen. Je hoeft immers geen rekening te houden met ontbijttijden of dinertijden, zoals je in een hotel wel zou moeten doen. Daarnaast is iedereen op de camping op zichzelf aangewezen wat tot een ontspannen en gemoedelijk sfeertje leidt.

Restaurantjes

Wanneer je uit eten gaat, let dan op dat je vooral de achteraf restaurantjes bezoekt. De grote restaurants in het meest toeristische gedeelte zijn vaak peperduur en niet eens zo lekker. Wanneer je een beetje achteraf gaat zoeken naar een plekje om te eten, kom je terecht bij de tentjes waar dat de Italianen zelf ook eten. Die gaan echt niet naar die dure, grote restaurant. De kleine, lokale restaurantjes zijn vaak veel gezelliger dan de grote, onpersoonlijke restaurants. Meestal is het niet zo druk, zodat je niet zo lang op je eten hoeft te wachten. Daarnaast is het menu echt Italiaans, erg lekker en betaalbaar.

Uitjes

Uiteraard wil je op vakantie ook steden bezoeken en de historie proeven. Wanneer je een stedentrip plant, ga dan voor de goedkoopst mogelijke manier. Je hoeft niet perse bij de duurste tent van het plein een bak koffie te halen. Die koffiebar op de hoek is net zo lekker en stukken goedkoper. En waarom zou je continue met de bus gaan als je ook kunt lopen? Je ziet veel meer als je de stad lopend bekijkt. De bus neemt vaak de hoofdweg waardoor je een heleboel schitterende stukjes van de stad zal mislopen. Bovendien wordt je aardig moe van zo’n dag door een stad slenteren. Je zult dan ook heerlijk slapen en de volgende dag met een prettig gevoel wakker worden.

Copyright 2018 goedkoop-boeken.nl